Памстера ЕООД

WordPress мениджър – преглед на възможностите

В предходната статия ви демонстрирахме как с няколко клика можете да инсталирате WordPress на вашия хостинг.

В тази статия ще разгледаме как да управлявате всички настройки, които ви предоставя WordPress мениджъра. Можете да достъпите WordPress мениджъра, като кликнете върху бутона "Управлявай", след като изберете вашия домейн.

С натискането на бутона 'Вход като администратор' вие ще бъдете автоматично пренасочени към администраторския панел на WordPress.

Основни настройки

В този раздел имате възможност да променяте основни параметри на вашата инсталация на WordPress.

 1. URL адрес на сайта - този адрес е от съществено значение за програмистите, особено когато е необходимо да се прехвърли WordPress сайт от един домейн на друг. При промяна на URL адреса, всички връзки в базата данни автоматично ще бъдат актуализирани с новия URL.

 2. Път до файл - тук се указва текущото местоположение на вашия WordPress инсталационен файл.

 3. Версия на WordPress - чрез тази опция можете да изберете дали WordPress да се обновява автоматично. Имате две възможности:

  1. Актуализирай само до второстепенни версии - обновява автоматино до второстепенна версия, например от 6.4 към 6.х, но няма да обнови към 7.х

  2. Винаги актуализирай до най-новата налична версия - винаги ще актуализира до последната налична версия.

 4. Режим на поддръжка (maintenance mode) - тук можете да активирате режим на поддръжка, който временно ще затвори достъпа до вашия сайт за вашите клиенти, докато правите промени по него.

Плъгини

В този раздел имате възможност да управлявате инсталираните плъгини.

Бутонът "Инсталирай" ще ви даде да инсталирате плъгин от библиотеката на WordPress.

Всеки плъгин, който е инсталиран на вашият сайт ще бъде показан в този списък. За всеки един се показва неговия статус, име, опция за активиране или деактивиране, изтриване на плъгина, както и дали има налична по-нова версия за него с възможност за автоматично обновяване.

Сигурност

В този раздел имате възможност да управлявате достъпа до администраторския панел на wordpress само за избраните IP адреси. Ако желаете да имате достъп само от едно (или няколко) места, моля въведете IP адресите от които бихте желали да имате достъп. Всички останали IP адреси ще бъдат ограничени.

Потребители

В този раздел имате възможност да управлявате достъпа на своите потребители. Можете да добавите, изтриете или промените паролата на потребител.

Еднократна идентификация

В този раздел имате възможност да зададете с кой потребител да се случва автоматичния вход в администраторския панел.

Debug

В този раздел имате възможност да включите инструментите за разработка на уебсайт.

 1. WP_DEBUG - всички грешки. които се случват по време на изпълнението на кода на вашият сайт ще бъдат видими както за вас така и за вашите посетители.

 2. WP_DEBUG_LOG - всички грешки, които се случват по време на изпълнение на кода на вашият сайт ще бъдат запаметени в файл: wp-content/debug.log

 3. WP_DEBUG_DISPLAY - препоръчваме да използвате тази опция, когато WP_DEBUG_LOG е активиран.

Абонамент за бюлетин

Политиката за поверителност*

Начини за плащане

Крипто валути
Дебитна/Кредитна карта
Банков превод

Всички права запазени © 2011 - 2024