Памстера ЕООД

Как да настроим Cloudflare интеграция за сайта ни?

Съдържание

В днешния взаимосвързан свят, където уебсайтовете и онлайн услугите са от решаващо значение за бизнеса и потребителите, нуждата от сигурна, надеждна и бърза интернет инфраструктура никога не е била по-голяма. Тук на помощ идва Cloudflare. В тази статия ще разгледаме какво точно представлява Cloudflare и защо се е превърнала в толкова важен инструмент в съвременната уеб екосистема.

Какво представлява Cloudflare?

Cloudflare е глобална мрежа, създадена с цел да направи всичко, което се свързва с интернет, по-сигурно, частно, бързо и надеждно. Основана през 2009 година, Cloudflare бързо се разраства и става една от най-известните компании в сферата на интернет услугите, обслужвайки милиони уебсайтове и приложения. Компанията оперира огромна мрежа от центрове за данни по целия свят, стратегически разположени, за да оптимизират производителността и сигурността за своите потребители.

Основните услуги на Cloudflare попадат в три основни категории:

  1. Сигурност

  2. Производителност

  3. Надеждност

Сигурност

Една от основните роли на Cloudflare е да повиши сигурността на уебсайтовете и онлайн приложенията. Кибер заплахите стават все по-софистицирани, като уебсайтовете са изложени на риск от атаки като Разпределени атаки за отказ на услуга (DDoS), зловредни ботове и други форми на киберпрестъпления. Cloudflare помага да се смекчат тези заплахи, действайки като защитен щит между вашия сайт и потенциалните нападатели.

  • DDoS защита: Мрежата на Cloudflare е проектирана да абсорбира и смекчава мащабни DDoS атаки, предотвратявайки ги да претоварят вашия сайт и поддържайки го достъпен за легитимни потребители.

  • Уеб приложение защитна стена (WAF): WAF филтрира зловредния трафик, блокирайки общи заплахи като SQL инжекции, cross-site scripting (XSS) и други уязвимости, които атакуващите могат да експлоатират.

  • Управление на ботове: Не всички ботове са полезни; някои събират съдържание, спамят формуляри или се опитват да хакнат акаунти. Cloudflare помага да се разграничат легитимните ботове (като търсачките) от зловредните, осигурявайки сигурността и ефективността на вашия сайт.

Производителност

Скоростта е от съществено значение в интернет. Бавно зареждащите се уебсайтове могат да разочароват потребителите и да доведат до по-висок процент на откази. Мрежата на Cloudflare е оптимизирана за бързо доставяне на съдържание, независимо от местоположението на вашите потребители.

  • Мрежа за доставка на съдържание (CDN): CDN на Cloudflare кешира статичното съдържание на вашия сайт в своята глобална мрежа от сървъри. Това означава, че когато потребител поиска страница, тя се доставя от сървър, който е географски по-близо до него, намалявайки латентността и времето за зареждане.

  • Инструменти за оптимизация: Cloudflare също така предлага инструменти за оптимизация на съдържанието на вашия сайт, като автоматично компресиране на изображения, минимизиране на кода и поддръжка на ускорени мобилни страници (AMP), осигурявайки по-бързо зареждане на вашия сайт на всички устройства.

  • DNS резолюция: Cloudflare предлага един от най-бързите DNS резолвери, известен като 1.1.1.1, който ускорява процеса на преобразуване на домейн имената в IP адреси, водещ до по-бързи връзки.

Надеждност

Надеждността е друг важен аспект на услугите на Cloudflare. Интернет може да бъде непредсказуем, като сайтовете често срещат проблеми с достъпността поради сривове на сървърите, внезапни пикове в трафика или кибератаки. Cloudflare подобрява надеждността по няколко начина:

  • Баланс на натоварването: Cloudflare може да разпредели трафика между няколко сървъра или центрове за данни, като гарантира, че ако един сървър се повреди, другите ще поемат безпроблемно.

  • Always Online: Cloudflare кешира копия на вашите страници, така че ако вашият основен сървър стане недостъпен, посетителите все пак могат да видят съдържанието.

Как да конфигурираме Cloudflare интеграцията с хостинг от Памстера?

Настройката на домейн с Cloudflare се изразява в няколко стъпки, които трябва да направите за да е налична услугата.

Стъпка 1 - Добавяне на домейн в вашият Cloudflare акаунт

Ако нямате акаунт натуснете тук и следвайте инструкциите за създаване на акаунт. След като сте създали вашият акаунт следвайте екранните стъпки за да добавите вашият домейн.

След като добавите вашият уеб сайт в платформата на cloudflare, ще получите неймсървърите, които трябва да сложите на вашият уеб сайт (отбелязани с жълто на последния екран).

Стъпка 2 - Обновяване на неймсървъри на вашият домейн

Ако сте закупили домейн от Памстера, влезте във вашият клиентски профил от тук, и следвайте екранните снимки, с които ще ви покажем как да обновите вашите неймсървъри. В противен случай стъпките са аналогични, но трябва да ги направите в клиентския портал на вашият домейн регистратор.

Стъпка 3 - Генериране на API token за интеграция на вашият хостинг

След като промените неймсървърите на вашия домейн, се върнете във вашия профил в Cloudflare и следвайте указанията от екранните снимки.

Стъпка 4 - Конфигуриране на вашият хостинг

Последният набор от настройки включва инструкции за конфигуриране на хостинг средата да работи с вашата интеграция с Cloudflare. Следвайте екранните снимки за бърза и лесна настройка.

След като свържете домейна си, можете да използвате DNS мениджъра в хостинг панела, за да правите промени, които автоматично ще бъдат препратени към Cloudflare.

Абонамент за бюлетин

Политиката за поверителност*

Начини за плащане

Крипто валути
Дебитна/Кредитна карта
Банков превод

Всички права запазени © 2011 - 2024