Памстера ЕООД

Какво е cPguard и как той защитава сайта ми?

cPguard е комплексно решение за сигурност (разработено от OpsShiled), което предоставя широк спектър от функции за защита на уебсайтове и сървъри. С неговите усъвършенствани механизми за откриване и защита, cPguard е незаменим инструмент за всяка хостинг компания или уеб администратор, който търси надеждна защита срещу съвременните кибер заплахи.

Основни функции на cPguard

 1. Антивирусно сканиране

  cPguard предлага мощен антивирусен скенер, който периодично проверява файловете на сървъра за наличие на зловреден софтуер. Този скенер използва както сигнатурно, така и евристично откриване, за да идентифицира и неутрализира вируси, троянци и други заплахи.

 2. Web Application Firewall (WAF)

  Web Application Firewall (WAF) е друг важен компонент на cPguard. Той предпазва уеб приложенията от атаки като SQL инжекции, Cross-Site Scripting (XSS) и други видове експлойти, които могат да компрометират сигурността на уебсайтовете.

 3. Защита от Brute Force атаки

  cPguard включва защита от Brute Force атаки, които са опити за достъп до системата чрез изпробване на различни пароли и потребителски имена. Системата автоматично блокира IP адресите, които показват подозрително поведение, намалявайки риска от успешни атаки.

 4. Blacklisting и Whitelisting

  С помощта на функциите за черни и бели списъци (blacklisting и whitelisting), администраторите могат да контролират достъпа до сървъра. Това позволява блокиране на известни злонамерени IP адреси и разрешаване на достъп само от доверени източници.

 5. Мониторинг на файловата система

  cPguard осъществява постоянен мониторинг на файловата система за промени, които биха могли да индикират компрометиране на сигурността. Тази функция помага за бързото откриване и реакция при подозрителни активности.

 6. Сигурност на електронната поща

  Включва защита на електронната поща, като открива и блокира спам, фишинг атаки и зловредни прикачени файлове. Това е критично за защита на комуникациите и предотвратяване на разпространението на заплахи чрез електронна поща.

 7. Известия и отчети

  cPguard предлага разширени функции за известия и генериране на отчети. Администраторите могат да получават незабавни уведомления за открити заплахи и редовни отчети за състоянието на сигурността на сървъра.

 8. Лесна интеграция и управление

  Системата е проектирана да се интегрира лесно и предоставя удобен уеб интерфейс за управление. Това улеснява настройката и мониторинга на всички аспекти на сигурността, без да е необходимо задълбочено техническо познание.

Абонамент за бюлетин

Политиката за поверителност*

Начини за плащане

Крипто валути
Дебитна/Кредитна карта
Банков превод

Всички права запазени © 2011 - 2024